O mnie

Fot. Adam Cisowski

Aga Żelazko

Na co dzień mieszkam w Warszawie, po godzinach uciekam na Mazury. Od 12 lat zajmuje się marketingiem i Public Relations. Przez kilka lat pracowałam w korporacjach, dziś mam własną agencję PR, która specjalizuje się w obsłudze klientów finansowych. Uwielbiam gotować i pisać. Jestem absolwentką dziennikarstwa na Uniwersytecie Jagiellońskim, ukończyłam również dwuletnie Studium Literacko-Artystyczne na tej samej uczelni i roczne studia „Creative Writing” w Polskiej Akademii Nauk. Uczęszczałam do łódzkiej Akademii Sztuk Pięknych na podyplomowe studia „food design”. Jestem autorką 4 książek. Jedna z nich była nominowana do Literackiej Nagrody Europy Środkowej ANGELUS, ale „Jedzenie przyprawione lasem” jest moim debiutem kulinarnym. Jak już wiesz, prowadzę bloga „Żelazko w Kuchni”, którego właśnie czytasz 😉